Skip to content

Okinawa er stedet, hvor den traditionelle karate har udviklet sig gennem århundreder og er blevet sat i system. Det gennemsyrer hele øen, hvor der f.eks. er statuer i parkerne af de største mestre gennem historien. Året rundt valfarter karate-interesserede fra hele verden til Okinawa for at træne. Alene i hovedbyen Naha ligger der over 400 forskellige dojoer. Det er også i Naha, at du finder Higaonna Senseis legendariske dojo.

Okinawa er også kendt som den japanske ø, som ernæringseksperter og alderdomsforskere fra nær og fjern har udpeget som en af de få hot spots på Kloden, der kan gemme på den ultimative opskrift på det lange, sunde liv. Japan er det land i verden, hvor flest indbyggere runder 100 år – og flertallet af Japans vitale oldinge bor så længst mod syd her på Okinawa i Stillehavet.

Lige siden en kinesisk ekspedition gik i land på Okinawa i år 609 f. Kr., har øen haft lidt af et ’Shangri-la-image’ i Asien som stedet, hvor folk levede længst og lykkeligst. I århundreder var Okinawa del af det selvstændige kongedømme Ryukyu, der bestod af flere mindre øer i Stillehavet ud for den sydkinesiske kyst.

Siden 1879 har Okinawa været underlagt Japan som landets sydligste præfektur. Det var på Okinawa, at et af de hårdeste slag blev udkæmpet de sidste dage af Anden Verdenskrig, hvorefter øen var besat af USA frem til 1972. USA har stadig mange militærbaser på øen.

Okinawa
Okinawa

Okinawa er subtropisk, grønt, rigt på hvide sandstrande og omgivet af en række små, smukke koraløer. Man kan nemt sejle med færge til dem, der ligger tættest på, f.eks. Zamami Island.

Okinawa er det eneste sted i Japan, som tydeligt er en smeltedigel af asiatisk kultur med inspiration fra både Kina, Japan og Sydøstasien – det ser man tydeligt i alt fra kunst, kultur og madtraditioner.

Læs mere om Okinawa:
Oplev landet hvor flest indbyggere runder 100 år” (Politiken)
Her er Okinawas superfood” (Politiken)
10 sunde ting jeg har lært på Okinawa” (Alt.dk)