Skip to content

Gasshuku er japansk og betyder ’træningssamling’ (eller at leve og træne under samme tag’). I Danmark har vi tradition for at mødes to gange om året i Nykøbing Falster til gasshuku. Vi plejer at være 200-400 deltagere fra Danmark og udlandet, og du får chancen for at træne intensivt i 2 dage med nogle af de dygtigste instruktører fra ind- og udland. På gasshuku møder du andre karateudøvere fra andre danske Goju-Ryu klubber, og det er en sjov og vigtig del af din træning. Børn og unge træner en enkelt dag i ca. 4 timer ved samme gasshuku. Her oplever børnene det store sus af en hal fyldt med andre børn, som alle har det sjovt med at træne karate. Efter endt træning får børnene udleveret en medalje for deres deltagelse, ligesom de får mulighed for at få autografer af instruktørerne skrevet på deres bælte. 

Ud over de danske gasshuku afholdes der hver sommer et europæisk gasshuku over 4-5 dage. Det foregår forskellige steder i Europa hver gang, og på turene får du en helt unik mulighed for at møde flere hundrede karateudøvere fra alle dele af Europa og resten af verden. Undervisningen foregår altid under ledelse af chefinstruktøren for hele verden, Nakamura Sensei, sammen med 10-12 af Europas bedste instruktører. 

Ca. hvert 4. år afholdes Budosai på Okinawa, hvor Goju-Ryu karate stammer fra. Budosai svarer til gasshuku, men træningslejren foregår i karatens vugge og sammen med karateudøvere fra hele verden under ledelse af vores chefinstruktør for IOGKF Nakamura Sensei og sammen med verdens bedste instruktører. Ved det seneste Budosai i sommeren 2019 deltog over 1.000 karateudøvere – fra Danmark deltog over 100 – fra Østerbro Karate Skole var vi 25 deltagere. Næste Budosai på Okinawa afholdes i juli 2024. 

Budasai