Skip to content

I Østerbro Karate Skole træner vi Goju-Ryu karate. Goju betyder ‘hård og blød’.

Vi fokuserer altså på modsætningerne, ligesom i principperne i Yin og Yang. I traditionel karate viser modsætningerne sig både i den måde vi træner fysisk og mentalt.

Karate er japansk og betyder ’tom hånd’ – altså kunsten at kunne forsvare sig selv uden våben. Østerbro Karate Skole træner traditionel Okinawa Goju-Ryu karate, som er et meget gammelt og højtudviklet selvforsvarssystem.

Vi fokuserer mere på effektivt selvforsvar end på konkurrenceaspektet. Du går tæt på modstanderen og kombinerer hårde og bløde bevægelser i både forsvar og angreb. Det gør teknikkerne særdeles effektive – både for kvinder, mænd og børn.

Alder og køn spiller ingen rolle, når vi træner. Både kvinder og mænd træner på samme hold, og vi træner også jævnligt på tværs af bæltegrader. Alle kan være med, for træningen tager udgangspunkt i den enkeltes niveau og udvikling.

For at blive dygtig til karate skal du træne regelmæssigt og både individuelt og sammen med dine holdkammerater. Mange af teknikkerne trænes som parøvelser, og vi hjælper hinanden til at blive dygtigere. Men karate er også personlig udvikling – du kæmper hele tiden med og mod dig selv for at udvikle dig i din karate.

I vores træning bestræber vi os på at bevare Goju-Ryu’s oprindelige form, og vi værner om de værdier og teknikker, som stilarten er bygget op omkring. For at sikre en høj kvalitet i træningen rejser ØKS’s grundlægger, Sensei Torben Scharling Svendsen til Okinawa flere gange om året for at mødes med Higaonna Sensei, som er den største nulevende mester inden for Goju-Ryu. Også klubbens seniorinstruktører rejser jævnligt til Okinawa for at hente ny inspiration til undervisningen og støtte op om Goju-Ryus kultur og værdier.

Flere gange om året har du mulighed for at deltage på gasshuku (træningslejre) og stævner, hvor du møder andre karateudøvere fra både Danmark og udlandet, der alle mødes for at træne sammen. Vi er ofte mange, der tager af sted sammen, og vores fælles oplevelser giver et godt sammenhold i klubben.