skip to Main Content

IOGKF står for ’International Okinawa Goju Ryu Karate-Do Federation’. Organisationen blev grundlagt i 1979 og er repræsenteret i 57 lande. Organisationens vigtigste formål er at bevare og beskytte Goju Ryu karate i sin oprindelige form, som stilarten blev overleveret fra Chojun Miyagi Sensei.

IOGKF blev grundlagt af den anderkendte Higaonna Sensei, der trods sine mere end 80 år stadig træner aktivt. Han har viet hele sit liv til at rejse rundt i verden for at udbrede kendskabet til den traditionelle Okinawa Goju Ryu karate. Dette arbejde har ført til, at Higaonna Sensei nu er udpeget af den japanske regering som den, der skal arbejde for at få den traditionelle karate anerkendt som verdenskulturarv under UNESCO. I 2019 er Higaonna Sensei også blevet bedt om, som den eneste, at forberede en opvisning for den japanske kejser i anledning af kejserens 30 år i sit embede.

Læs mere om IOGKF her

Higaonna Morio sensei (f. 1938) er den øverste mester og grundlægger af IOGKF, der er verdens største Okinawa Goju-Ryu organisation. Higaonna sensei blev født juledag i 1938 i byen Naha, Okinawa. Hans karatetræning startede, da han var 14 år, og i 1954 begyndte han at træne Goju-Ryu karate under Miyagi An’ichi senseis kyndige instruktion.

Higaonna sensei har viet sit liv til Goju-Ryu karaten og anerkendes i dag som en af verdens bedste udøvere inden for traditionel karate.

Higaonna sensei